Når er det best å reise til Thailand?

Thailand er nær ekvator i tropesonen, noe som resulterer i varmt klima hele året. Det er et stort land, fra det nordlige til det sørlige punktet i Thailand er ca. 2000 km. Derfor kan været variere mye i forskjellige regioner i landet. Gjennomsnittstemperaturen varierer mellom 19-36 ° C og den varmeste måneden er april. Temperaturen kan gå opp til 40-44 ° C.

I Nord-Thailand (Chiang Mai og Chiang Rai) og sentrale deler (Bangkok, Hua Hin, Kanchanaburi og Ayutthaya) er årstidene klart definert. Været varierer litt mellom nevnte regioner. Været i Nord-Thailand opplever en større sesongmessig temperaturvariasjon sammenlignet med resten av landet.

Mellom november og mai er været stort sett tørt, og det forventes lite regn i hele regionen store deler av denne tiden. Året er delt inn i 3 sesonger: Den varmeste sesong, regnperiode og varm sesong.

1. Den varmeste sesong

Fra februar til mai vil det være temperaturer mellom 34 – 40 ° C. Mars til april er vanligvis den varmeste perioden på året, med temperaturer så høye som 40 ° C. Været er varmt og tørt. Sørg for å ta med mye solbeskyttelse, da solen kan være ekstraordinær sterk i løpet av denne tiden av året.

2. RegntidenDark clouds and the ocean

Fra mai til oktober er regionen dominert av den sørvestlige monsunen, og i løpet av den tiden er det mest nedbør. Regnet kommer vanligvis i form av korte byger, som varer en time eller to. Etter hvert som regntiden utvikler seg, kan regnet bli tyngre og mer konstant og tradisjonelt nå toppnivåer i september. Gjennomsnittstemperaturen varierer fra 22 – 34 ° C.
Regntiden er referert til som «grønn sesong». Besøkende i løpet av denne tiden vil legge merke til at vegetasjonen er mer levende enn andre tider av året. Dette gir hele landet litt mer «tropisk» følelse.
Derfor, når været er godt i regntiden – som det ofte kan være – er det den vakreste tiden av året.

3. Varm sesong

Fra oktober til februar. Været er stort sett tørt med lite regn forventet i hele regionen for mye av denne tid

Palm trees and other trees on a sunny day

en, og temperaturen er litt lavere enn normalt. Denne tiden av året er «høysesong» for turisme, derfor er turistområdene overfylt enn andre tider av året. I nord (Chiang Mai og Chiang Rai) varierer temperaturen mellom 8 – 30 ° C og kan falle så lavt som 0 grader på toppen av fjellet. Vær forberedt på varmere temperaturer om dagen, men litt kjøligere klima om kvelden.

Sørg for at du drikker rikelig med vann og bruker solkrem.

Proceed Booking